Eğitim Sitesi

Yakıt ölçme çubuğu Nedir? Yakıt ölçme çubuğu Hakkında Kısaca Bilgi

Yakıt ölçme çubuğu Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Yakıt ölçme çubuğu:

Karbüratörde ana emme fıskiyesine yakıt geçiren ana meme deliğini büyütüp küçülten parçadır. Bu sistem yardımıyla motorun çeşitli çalışma şartları için, değişik oranlarda karışım sağlanır. Uç kısmı farklı çaplarda yapılmış bir çubuktur.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    NASCAR: Açılımı, National Association of Stock Car Auto Racing'dir. Amerika'da büyük ilgiyle izlenen ve güçleri 800 - 850 beygir arasında değişen motorlarla donatılmış araçların özel pistlerde kullanılmasıyla yapılan yarışları düzenler. ilk baslarda bu yarışlara katılan araçlar, hurda otomobillerin motorlarının güçlendirilmesiyle ortaya çıkarılıyordu. şimdilerde ise bu araçlarda kullanılan karoseriler, fabrikalar tarafından özel olarak geliştirilip, imal ediliyor. Motorlar ise, özel olarak geliştiriliyor.

    Kam mili: Bir dişli veya zincir yardımıyla krank milinden haraket alır.

    Araba Anteni: Araba veya motorlu taşıtlarda kullanılan radyoların yayın frekansını algılayabilmesi için aracın dışında konumlandırılan alüminyum veya metal bir parçadır. Çeşitli tipleri ve araç üzerinde konumlandırılan çeşitli yerlere sahiptir. Örneğin araç tavanı, ön çamurluk, arka çamurluk veya araç camlarına gizlenmiş rezistans anten şeklinde bulunur.

    Dizel motorlar: Dizel yakıtı yani mazot ile çalışabilen motorlardır. Bu tür motorlarda, pistonu itecek patlamanın olabilmesi, mazotun iyi yanabilmesi için yakıt yüksek basınçlı enjektörlerle pompalanır ve yanma odasının daha fazla ısınması sağlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü