Eğitim Sitesi

Yağmur Nedir? Yağmur Hakkında Kısaca Bilgi

Yağmur Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yağmur:

Yeryüzünde en çok görülen bir yağış çeşidi. Bulutların su damlacıkları birbirine bilişerek havanın dayanmasını yenecek kadar büyüyünce düşmeye başlar, böylece yağmur belirmiş olur. Yağmur damlaları, 0,55 mm. İriliğinde olur. Bir damlanın ağırlığı bir gramın üçte biri, dörtte biri kadar olur. Arasıra yağmur tanelerinin 78 mm. çapında irileştiği de olur. Yağmur damlaları, bundan da iri olursa o durumu ile kalmaz düşerken dağılır. Yağmurlar, havadaki tozlan da içerilerine aldıkları için, havayı temizlerler.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Yağmur:

Çisentiden daha büyük çapa sahip buluttan düşen sıvı su damlacıkları.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Hidrokarbonlar: Genellikle fosil yakıtlarda ve bu maddelerin kısmen yanmasından oluşan ürünlerde, söz gelimi petrolle işleyen taşıtların egzoz gazlarında bulunan ve yalnızca karbon ve hidrojenden oluşan organik bileşikler.

    Mikro Klima: Küçük iklim bölgeleri

    Magnitüd: 1- Depremde açığa çıkan enerjinin bir ölçüsüdür. Prof. Richter, episantrdan 100 km. uzaklıkta ve sert zemine yerleştirilmiş özel bir sismografla (2800 büyütmeli, özel periyodu 0.8 saniye ve %80 sönümü olan bir Wood-Anderson torsiyon Sismografı ile) kaydedilmiş zemin hareketinin mikron cinsinden (1 mikron 1/1000 mm) ölçülen maksimum genliğinin 10 tabanına göre logaritmasını bir depremin "magnitüdü" olarak tanımlamıştır. 2- Magnitüd depremin aletsel büyüklüğünün ölçüsüdür. Yani sismik aletlerle ölçülmüş ve kaydedilmiş olan büyüklük.

    Yağmur Ormanları: Ekvatoral kuşakta bol ve her mevsimi yağışlı iklim koşullarına bağlı olarak uzun boylu ve genellikle geniş yapraklı her dönem yeşil ağaçlardan oluşan ormanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü