Eğitim Sitesi

Yağ Asidi Nedir? Yağ Asidi Hakkında Kısaca Bilgi

Yağ Asidi Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Yağ Asidi:

Bir karboksil grubuna bağlı farklı sayıda karbon ve hidrojenden oluşan yapı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yağ asidi:

Esterlerle bileşikler yaparak yağ moleküllerini meydana getiren maddeler.

 

Biyoloji Terimi Olarak Yağ Asidi:

1-Esterlerle bileşikler yaparak yağ moleküllerini meydana getiren maddeler.

2-Bir ucunda karboksil grubu bulunan hidrokarbon zinciri.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Riboflavin (B2 Vitamini): Faydaları : Normal büyüme, bazı enzimlerin oluşturulması, yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesi, yaraların engellenmesi ve dil ve dudağın şişmesinin önlenmesi için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarSüt ürünleri, et, kümes hayvanları, balık, yeşil sebzeler (karnabahar, brokoli, şalgam, kuşkonmaz, ıspanak).

    Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar, beyaz un ürünleri, beyaz şeker ürünleri, beyaz pirinç ve beyaz makarna dâhil besleyici ve sağlıklı lif içeriklerinin çoğunu ya da tamamını kaybetmişlerdir. Rafine karbonhidratlar yüksek glisemik endeks sahibidirler ve diyabet hastalarının kaçındığı ani kan şekeri yükselmelerine sebep olurlar. Harvard Tıp Fakültesi çalışmalarında sadece birkaç düşük kalorili karmaşık karbonhidratın, örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, tatlı mısır gevreği yerine yulaf ezmesi gibi, şeker hastalığı riskini %40 azalttığı sonucunu bulmuştur.

    Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

    Osteomalasia: Kemik sağlığında önemli olan kalsiyum ve D vitamini gibi besin öğelerinin yetersizliğinde kemiklerde yumuşama. Bu hastalık, kötü beslenen ve sık gebe kalan bayanlarda daha sık görülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü