Eğitim Sitesi

Yağ Nedir? Yağ Hakkında Kısaca Bilgi

Yağ Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Yağ:

Yağ asitlerinin gliserinle oluşturduğu madde.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yağ:

Bileşiminde çeşitli asitlerle gliserin bulunan ve bunların oranına göre kıvamları değişen bitkisel veya hayvansal madde.  

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Yağ:

Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Yağ:

Canlıların yapısına katılan ve yüksek oranda enerji veren, suda çözünmeyen, yağ asitlerinin alkollerle birleşmesi sonucu oluşan, karbon, hidrojen, oksijen ve bazen de azot ve fosfor elementlerini içeren organik bileşiklerin genel adı.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    İdeal Gaz: Molekülleri arasında hiçbir itme ve çekme kuvveti bulunmayan, çarpışmaları esnasında hiçbir enerji kaybı yaşamayan, öz hacmi olmayan hayali gaz örneklerine ideal gaz denir. Gazlar yüksek sıcaklık, düşük basınç, küçük mol kütlesi ve apolar yapılı durumlarda idealliğe yaklaşırlar.

    Enol: 1-Alkinlere civa (II) sülfat eşliğinde su katılarak oluşan kararsız ara ürün. 2-Bir alken molekülünde ikili bağın bulunduğu karbon atomlarından birine hidroksil grubunun bağlanmasıyla oluşan bileşik. 3- İkili bağ oluşturmuş C atomlarından herhangi birine -OH(hidroksil) grubunun bağlanmasıyla oluşan bileşik.

    Atmosfer (atm): Deniz seviyesinde 1m² lik yüzeye 101300 N luk kuvvet uygulayan basınca 1 atmosfer basıncı denir.

    Asfaltit: Petrolün katısıdır. Petrol ile kömür arası bir maddedir. Halk arasında katı petrol olarak bilinir. Şırnak'ta bulunur. Senelerce kömür diye satılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü