Eğitim Sitesi

WAP (Wireless Application Protocol) Nedir? WAP (Wireless Application Protocol) Hakkında Kısaca Bilgi

WAP (Wireless Application Protocol) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak WAP (Wireless Application Protocol):

Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yüksek Kapasiteli Çamaşır Kurutma Makinesi: Yüksek kapasiteli bir çamaşır kurutma makinesi, yapacağınız yükleme sayılarını azaltır. Bunun yanısıra, battaniyeler veya perdeler gibi büyük öğeleri kurutmanıza imkan verir. Ayrıca, daha geniş iç hacime sahip olduğundan sıcak hava içeride daha iyi dolaşır. Bu sayede de kırışıklıklar azalır.

    Arayan Numara (Caller ID): Gelen çağrı hakkındaki bilgileri mobil telefonun LCD ekranında görüntüleyen bir telefon özelliği.

    Miracle Zone (Mucize Bölgesi): Bu kullanışlı özellik, depoladığınız yiyeceklerin türüne göre buzdolabının bölmelerinden birinde farklı sıcaklık seçmenize imkan verir.

    Talk Time (Konuşma Süresi): Kablosuz bir aracın, batarya gücünü tüketmeden önce, belirli bir iletim işleminde kullanıldığı süre (telefon görüşmeleri, veri gönderme ve alma). Konuşma süresi, saat ve dakika cinsinden ifade edilir ve iletim daha fazla güç gerektirdiği için bekleme süresinden daha kısadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü