Eğitim Sitesi

Vitaminler Nedir? Vitaminler Hakkında Kısaca Bilgi

Vitaminler Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Vitaminler:

Bedendeki metabolizmanın normal işlemesi için, az miktarlarda, gerekli olan tüm maddeler. Genellikle bedende sentezlenemezler ancak bazı gıdalarda doğal olarak bulunurlar. Vitaminlerin herhangi birisindeki eksiklik genelde bir rahatsızlığa sebep olur. Dersimiz.com sitemizde her vitamin için faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Vitaminler:

Vücudun gelişebilmesi ve sağlığını koruyabilmesi gibi özel görevleri olan, yokluğunda hastalık tablosu ortaya çıkan maddeler.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Dokulandırılmış Bitkisel Protein: Fasulye ve soya fasulyesi gibi bitkilerden çıkarılıp, yeniden yapılan, tatlandırılan et görüntüsü ve tadı verilen bir proteindir.

    Provitamin: Vitaminlerin bazılarının ön maddesi. Bulunduğu şekliyle vitamin etkinliği bulunmaz. Gövdede vitamine çevrilir. Bitkisel besinlerdeki Karoten, A vitamini provitamidir. Karoten vücutta A vitaminine dönüşür.

    Ürik Asit: Nükleik asitlerin yapısında bulunan pürinlerin yıkımıyla oluşan ve idrarla atılan azotlu bir madde.

    Doymuş Yağ: Oda sıcaklığında katı halde kalan ve temel olarak hayvani gıda ürünlerinden elde edilen yağ. Bazı örnekler tereyağı, hurma yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Bu yağlar kandaki kolesterol miktarını yükseltme eğilimindedirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü