Eğitim Sitesi

Veteriner Adli Tıp Nedir? Veteriner Adli Tıp Hakkında Kısaca Bilgi

Veteriner Adli Tıp Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Veteriner Adli Tıp:

Konusu hayvan ve hayvan hastalıkları olan adli vakalarda doğru kararlara varılmasına yardımcı olan bir bilim dalı.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Fermente Türk Sucuğu: Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.

    Karın Zarı: Karın boşluğunun duvarıyla karın iç organlarının tümünü örten zar, peritoneum, periton.

    Zorla Çekip Çıkarma: Doğuma yardım sırasında yavrunun dışarıdan aşırı güç uygulanarak doğum kanalı yoluyla çekilip çıkarılması, ekstraksiyon fors.

    Kamçılılar: Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü