Eğitim Sitesi

Varyasyon Nedir? Varyasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Varyasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Varyasyon:

1-Bir türün bireylerindeki aynı karakterin farklı şekilleri, değişiklik, çeşitlilik. 2-Bazı karakterler bakımından farklı olma, orta durumdan sapma durumu.Esas tür tipine göre belirli karakterlerde görülen farklılıklar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Varyasyon:

Bir türün bireylerindeki aynı karakterin farklı şekilleri, değişiklik, çeşitlilik.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Varyasyon:

Çeşitleme. Bir temanın, parçanın başından sonuna dek çeşitli çalma biçimleriyle, süslemelerle değişikliğe uğradığı müzik yapıtı. Variazione (İt.).

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Varyasyon:

Değişiklik, çeşitleme.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Varyasyon:

Çeşitlilik, farklılık. Değişiklik.

 

Genetik Terimi Olarak Varyasyon:

1- Aynı türe ait bireyler arasındaki farklılıklara varyasyon denir. Varyasyonlar kalıtsal olduğundan nesilden nesile aktarılabilir. Tür içindeki varyasyon mayoz bölünme, döllenme ve mutasyon gibi olaylar sonucunda artar.

2- Bir türün bireylerindeki aynı karakterin farklı şekilleri, değişiklik, çeşitlilik.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sertoli Hücreleri: Her testis, çok sayıda seminifer tüpçük adı verilen kıvrılmış kanaldan oluşur. Seminifer tüpçüklerde iki belirgin hücre grubu bulunur. Bunlar sertoli hücreleri ve spermatogonik hücreler (spermatogonyumlar, spermatositler ve spermatitler)dir. Sertoli hücresinin düzensiz şekilli çekirdeği ve belirgin bir çekirdekçiği vardır. Bu hücreler spermlerin beslenmesini ve korunmasını sağlar.

    Bronşit: Bronşlarda bakterilerin yerleşip üreyerek iltihaplanması.

    Nukleolus: Hücre nukleusu içinde bulunan küre şeklinde yapı. Ribonukleik asit bakımından zengin olup ribozomların sentezlendiği yerler olarak bilinirler.

    Amfitrop: Yatay tohum taslağı. Tohum taslağının 90 derece dönerek fonikulusun taslağa yandan bitişmiş gibi göründüğü tohum taslağı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü