Eğitim Sitesi

Van Allen Kuşakları Nedir? Van Allen Kuşakları Hakkında Kısaca Bilgi

Van Allen Kuşakları Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Van Allen Kuşakları:

Yer'in manyetik alanının Güneş tarafından fırlatılan yüklü ve kozmik parçacıkları yakalaması ile meydana gelen ışınım kuşağı.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Dış Kavuşum: Bir dış gezegenin ve Yer'in, Güneş'in iki yanında bir doğrultuya gelmesi. Gezegenin uzanım açısının 180 derece olması durumu.

    Uzay: 1. Gözlem aletleri ile ulaşılabilen nokta arasındaki varlık alanı başka bir ifade ile bütün gökcisimlerinin bulunduğu, yerin atmosferi dışında kalan boşluk, feza. 2. Bütün gök cisimlerinin bulunduğu boşluktur.

    Yıldız Kayması: Kuyruklu yıldızlar, yapısında donmuş halde buzlar, gazlar ve tozlar olan gök cisimleridir. Kuyruklu yıldızlar güneşin çevresinde eliptik yörüngede dolanırlar. Güneşe yaklaştıkça bir miktar buz erir. Bu anda buza karışık halde duran toz ve taş parçaları serbest hale geçer. dersimiz.com Serbest kalan gaz ve ince tozlar güneş rüzgârıyla itilerek kuyruklu yıldızın kuyruk kısmını oluşturur. Kuyruklu yıldızlardan kopan tozlar veya kaya parçaları dünya atmosferine girdiğinde sürtünmenin etkisi ile ısınarak ince bir ışık çizgisi oluşturur. Bu olaya yıldız kayması denir.

    Alt Kavuşum: İç gezegenlerin ve Ay' ın, Güneş - Gezegen - Yer olmak üzere, aynı doğru üzerinde bulunma durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü