Eğitim Sitesi

Uzun Gün Bitkisi Nedir? Uzun Gün Bitkisi Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun Gün Bitkisi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Uzun Gün Bitkisi:

Genellikle gündüz saatleri 12- 14 saatten fazla olunca çiçeklenme ve olum devreleri hızlanan bitki, cins, tür ve çeşitlerine verilen isimdir. Bu bitkiler, vejetatif gelişmelerini kısa günlerde, generatif gelişmelerini ise uzun günlerde tamamlarlar. Serin iklim tahılları turp ve mantar gibi bitkiler uzun gün bitkileridir.

 

Biyoloji Terimi Olarak Uzun Gün Bitkisi:

Bir orman ekosisteminde yüksek boylu ağaçlardır. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha fazladır.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Ekim Nöbeti: Herhangi bir tarlada aynı yıl ya da yıllar içerisinde çeşitli ürünlerin bir düzen içerisinde belirli bir sıraya göre yetiştirilmesidir.

    Mutualizm (İki Taraflı Ortaklık): Karşılıklı fayda esasına dayanan bir yaşama şeklidir. Bu ortaklıktan her iki türde faydalanır. Bu ilişki (+,+) ifadesiyle gösterilir. Liken birliğini bir alg ile basit bir mantar meydana getirir. Alg bu birlik içerisinde üretici olarak görev yapar. Mantara ise su ve mineral temin ederek algin fotosentez yapabilmesini sağlar ve sitemi korur.

    Kültür Bitkisi: Doğal ve yapay yollarla ıslah edilip, geliştirilen ve üretimleri yapılan bitkilere verilen isimdir. Örneğin günümüzde yetiştirilen tahıl çeşitlerinin büyük çoğunluğu, yapay olarak ıslah edilip geliştirilen, kültür bitkileridir.

    Antropojen Kirlilik: Bilinmeden yapılan kusurlar sonucunda ortaya çıkan kirliliklere verilen isimdir. Örnek : Haliç, İzmir, İzmit Körfezleri

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü