Eğitim Sitesi

Uzatma Deklanşör Nedir? Uzatma Deklanşör Hakkında Kısaca Bilgi

Uzatma Deklanşör Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uzatma Deklanşör:

Fotoğraf çekerken deklanşöre basıldığında doğabilecek titreşimleri yok etmek ya da deklanşöre uzaktan kumanda edebilmek amacıyla kullanılan esnek ve bükülebilen tek biçimindeki deklanşör.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Arkadan gösterim: Yarı geçirgen (yarı saydam) bir perdeye arkadan saydam gösterim cihazı (projeksiyon) ile görüntü yansıtmak. Bu yöntem, izleyiciye saydam göstermek ve stüdyo çekimlerinde yanılsama olarak arka alan oluşturmak için kullanılır.

    Bileşik Objektif: İki ya da daha fazla sayıda mercek biriminin kullanılarak yapılan objektifler. Böylece objektiflerin aydınlatma indisini büyütmek, görüntü bozulmalarını gidermek ve görüntü kalitesini yükseltmek mümkündür.

    İndeksli renk modu: Bir görüntünün toplam en fazla 256 renkten oluştuğu renk modu. Renkli bir görüntü indeksli renk moduna dönüştürüldüğünde renkler 256 renk paletinden en yakın olanına dönüştürülür ve böylece bir renk sınırlaması yapılmış olur. Renk kalitesi çok fazla bozulmadan dosya boyutu düşürüldüğünden multimedya ve internette kullanım için elverişli bir renk modudur. (indexed color mode)

    Stitch: Kamera dilinde çekilmiş 3-5 resmin bir araya getirilip tek bir resim şekline dönüştürülmesini ifade eder. Ki bu sayede kadraja alamadığınız büyük bir alanı bir çok karede çekip daha sonra tek resim şeklinde sunabilirsiniz. Bu özellik Canon PowerShot dijital kamera serilerinde mevcuttur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü