Eğitim Sitesi

Uzaklaşan Renk Nedir? Uzaklaşan Renk Hakkında Kısaca Bilgi

Uzaklaşan Renk Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Uzaklaşan Renk:

Mavi ve tonları gibi, eşyaları ya da yüzeyleri uzaklaştırıyormuş gibi gösteren renkler.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Şofben: Şofbenler anında sıcak su üreten cihazlardır. Doğalgaz, tüpgaz (LPG) ve elektrikle çalışan tipleri vardır. Şofbenin montajının yapıldığı yer ve doğru kullanılması önemlidir.

    Hol: 1. Sofa, giriş salonu. 2. Büyük salon, pavyon. 3. Sanayi yapılarında kapalı, geniş imalat alanı.

    Demonte Mobilya: Yeniden sökülüp takılabilecek şekilde tasarlanan, buna uygun bağlantı elemanları ile imal edilen mobilya çeşidi.

    Plan: Bir yapının yatay bir düzlemle kesildiği varsayılarak çizilen yatay kesiti. Yapının inşa edilebilmesi için, gerekli tüm projenin bölümlerini meydana getiren ve belirli ölçekler ve kuralarla çizilen resimlerdir. Uygulama projesinde çizilen planlara kat planları da denir. Kat planları binanın büyüklüğü veya küçüklüğü göz önüne alınarak 1/50-1/100 ölçeklerinde çizilirlerse de en çok kullanılan ölçek 1/50 ölçeğidir. Kat planları uygulama sırasında uygulayıcıya her türlü kolaylığı sağlayacak şekilde çizilir. Planlarda tüm odalar ve müstakil alanlar numaralandır. Planlar üzerinde müstakil bölümlerin alanları, ölçüleri, yapılacak kaplamaların cinsi, yapılacak boyaların cinsi, eşyaların yerleşimi gösterilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü