Eğitim Sitesi

Uygulama Sınıfı Nedir? Uygulama Sınıfı Hakkında Kısaca Bilgi

Uygulama Sınıfı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Uygulama Sınıfı:

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimi alanında 36-66 aylık çocukların eğitiminin yapıldığı uygulama birimi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Eğitim ve Öğretim Yılı: Eğitim ve öğretimin başladığı tarihten, sonraki eğitim ve öğretim yılının başladığı tarihe kadar geçen süre.

    Rektör: Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden, yönetimden, eğitim ve öğretimin düzenli yürütülmesinden sorumlu profesör.

    Bilgi: 1. Bir konuyu diğerlerinden ayırabilecek olan bütün özellikler içinden, yalnızca işe yarayabilecek olanlardır (knowledge) 2. İnsan aklının kapsayabileceği olgu, gerçek ve ilkelerin tümüne verilen ad. 3. İnsan anlığının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünsel ürün. 4. Genel olarak ve ilksezi biçiminde zihnin kavradığı temel düşünceler. 5. Bir yargılamada bulunabilmek için bilinmesi gereken öğelerin her birine verilen ad. 5. Bir şeyi bilme hali.

    Etkin öğrenme: Bireyin öğrenme sürecine etkin olarak katılımını sağlama yaklaşımı. Etkin öğrenme sürecinde öğrenciler karar verme, sorumluluk alma ve özellikle öğrenmeyi öğrenme olanağına sahip olurlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü