Eğitim Sitesi

Uygarlık Nedir? Uygarlık Hakkında Kısaca Bilgi

Uygarlık Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Uygarlık:

İnsanların doğaya egemen olma, toplum olarak daha iyi bir yaşama ulaşma çabalarından çıkan sonuçların, bilim, teknik, sanat ve kültürün tümü.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Uygarlık:

Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet. Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Uygarlık:

1-Medeniyet.

2-Bir ülkenin maddi ve manevi varlıkların fikir sanat çalışmaları ile ilgili niteliklerin tümü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Uygarlık:

1- Uygar olma durumu, medeniyet, medenilik.

2- Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü.

 

İnşaat Terimi Olarak Uygarlık:

İnsanların toplu olarak daha iyi bir halde yaşamaları ve doğaya hükmedebilmek için gösterdikleri çabalardan çıkan sonuçların tamamı, ki bilim ve kültür halinde belirir, medeniyet.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Derebeyi: 1. Orta Çağda, Avrupa topraklarında yaşayan insanlara karşı istedikleri gibi davranan, sık sık birbirleriyle savaşan ve çoğu kez hükümdara karşı gelerek ülkelerinin başına dert olan geniş toprak ağalarından her biri. Senyör. Süzeren. 2. Çok geniş toprakları bulunan ve topraklarını derebeylik düzenine göre yöneten kimse.

    Hanedan: Mutlakıyet yönetimlerinde devlet başkanlığını, hükümdarlığı elinde tutan aile. Hükümdar, devlet büyüğü vb. bir kişiye dayanan soy, büyük köklü aile, ocak.

    Pangermanizm: Bütün Germen kavimlerini birleştirme politikası.

    Kürek Cezası: Suçlulara ceza olarak savaş gemilerinde kürek çektirmesidir. Osmanlı Devleti'nde sonraları ağır hapis cezasına da bu ad verilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü