Eğitim Sitesi

Usta Nedir? Usta Hakkında Kısaca Bilgi

Usta Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Usta:

Bir zanaatı gereği gibi öğrenmiş olan ve kendi başına yapabilen kimse.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Okul: Okuma yazma öğretmekten başlayarak en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye kadar, çeşitli derecelerde toplu olarak eğitim-öğretimin sağlandığı yer.

    Etnometodoloji: Dolaylı, genellikle konuşulmamış varsayım ve anlaşmalara odaklanan toplumsal yaşam araştırması

    Milliyetçilik: Milliyetçilik; milletini sevmek, milletini yüceltmek, birlik ve beraberliğin korunması için çalışmaktır. . Atatürk milliyetçiliği, Türk ulusunun bağımsızlığını her şeyin üstünde tutar. Akılcıdır, gerçekçidir. Ortak vatan, dil ve kader birliği kavramları bu ilkeyle ilgilidir. Özellikleri: - Milli birlik ve beraberliği esas alır. - Milletini seven herkes ülkesinin kalkınması için çalışmalıdır. - Kendisini Türk ulusuna adayan herkes Türk'tür, ilkesini benimser. - Kaynağını Kurtuluş Savaşı oluşturur. Çünkü milliyetçilik ilkesi Kurtuluş Savaşı kazanılmasında etkin bir rol oynamıştır. - Birleştirici ve bütünleştiricidir. - Irkçılığa karşıdır: Türk ulusuna bağlı olan, kendini Türk sayan herkes Türk milletinin bireyidir

    Erozyon: 1-Yeryüzündeki kayaçların, toprakların rüzgar, sel ve buzulların etkisiyle aşınarak sürüklenip gitmesi. 2-Yer kabuğunu oluşturan kayaçların, başta akarsular olmak üzere türlü dış etmenlerle yıpratılıp yerinden koparılarak eritilmeleri veya bir yerden başka bir yere taşınması olayı, aşınma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü