Eğitim Sitesi

Turizm Alanı Nedir? Turizm Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Turizm Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Turizm Alanı:

Turizm alanı güçlü çekim unsurlarına, ulaşım olanaklarına, turistik donanıma sahip olan, bu nedenle turistik sayahatlarin hedefi olan, gelirleri çoğunlukla turizm faaliyetlerinden kaynaklanan yerlerdir. Öte yandan Turizm Teşvik Kanunu'nda turizm alanı, "Turizm bölgeleri içinde öncelikle geliştirilmesi öngörülen, mevkii ve sınırları Turizm Bakanlığı'nın önerisi, Bakanlar Kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı alanlardır." şeklinde ifade edilmiştir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Ödemeler Dengesi: Bir ülkenin borç ve alacaklarının karşılaştırılması.

    Teşvik: Özendirme, isteklendirme.

    Başabaş Noktası Grafiği: Başabaş noktası, işletme giderlerinin işletme gelirlerine eşit olduğu faaliyet hacmini gösterir. Bu noktaya kâra geçiş noktası veya sıfır kâr noktası denilmektedir Turizm sektöründe, başabaş noktası analizleri asgari kapasite, asgari doluluk oranları, satışlar, kâr ve fiyat politikasının belirlenmesinde büyük yararlar sağlar.

    Aktif Dış Turizm: Bir ülkenin milli sınırlarından içeri giren ve o ülke içindeki harcamalarıyla ülkeye gelir getiren yabancıların meydana getirdiği turizm olayıdır. Ülkenin ödemeler dengesinde aktif kalemlerin artmasını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü