Eğitim Sitesi

Tümen Nedir? Tümen Hakkında Kısaca Bilgi

Tümen Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tümen:

Göktürkler'de On bin. Bugün, alayla kolordu arasında yer alan birlik.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tümen:

Tugayla kolordu arasında yer alan birlik, fırka.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Paris Barış Konferansı: 18 Ocak 1919 tarihinde gerçekleşti. * Konferansı yönlendiren devletler; Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya ve İtalya'dır. * Asıl amaç itilaf devletlerinin mağlup devletlerle yapacakları antlaşmaların ilkelerini belirlemektir. * Ancak konferansta daha çok Osmanlı topraklarının paylaşımı görüşülmüştür. * Sömürge yolları üzerinde güçlü bir devlet istemeyen İngiltere, savaş sırasında İtalya'ya verilen Batı Anadolu'nun Yunanistan'a verilmesini istemiştir. * Böylece itilaf devletleri arasında ilk anlaşmazlıklar başlamıştır. * Konferansta; Milletler Cemiyeti'nin kurulması kararlaştırılmıştır. * Milletler Cemiyeti'nin kuruluş amacı dünya barışını sağlayabilmek ve insanlığın bir daha Birinci Dünya Savaşı gibi felaketlere sürüklenmesini önlemekti. (Türkiye bu cemiyete 1932 yılında üye oldu.)

    Oğuz: 11. yüzyılda Harezm bölgesinde toplu olarak yaşayan ve daha sonra batıya doğru göç ederek bugünkü Türkmen, Azeri, Gagavuz ve Türkiye Türklerinin aslını oluşturan büyük bir Türk boyu.

    Tevrat: Hz. Musa'ya bildirilen Tanrı buyruklarını kapsyan, Ahdi Atik ya da Eski Ahit de denilen, İbranilerin din kitabı.

    Manifesto: 1.Bildiri. 2.Bir yük gemisinde bulunan ticaret mallarını gösteren ve kaptan tarafından yükün boşaltılacağı liman gümrük yönetimine verilen bildirge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü