Eğitim Sitesi

Trajedi Nedir? Trajedi Hakkında Kısaca Bilgi

Trajedi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Trajedi:

Konusunu efsanelerden ve tarihsel olaylardan alan, acıklı sonuçlarla bağlanan bir tür tiyatro eseri, facia, tragedya, ağlatı.

 

Edebiyat Terimi Olarak Trajedi:

Acıklı olayları anlatan kısa oyun, ağlatı.Antik ve klasik tanıma göre, yüceltilmiş sözlerle yazılan, bir kahramanın iyi bir durumdan kötü bir duruma düşmesiyle, duygusal arınmayı sağlayacak acıma ve korku duygularına yönelen oyun türü. Klasik anlayışta manzum olarak yazılan tragedya, daha sonra düzyazıyla da yazılmıştır.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Trajedi:

Konusunu efsanelerden veya tarihsel olaylardan alan, acıklı sonuçlarla bağlanan tiyatro türü.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kentleşme: Elverişli koşulların doğmasıyla kırsal yörede bulunan küçük bir yerleşim yerinin zamanla büyüyüp kalabalıklaşması, kent niteliğini kazanması.

    Tekke: Özellikle eski zamanlarda, tarikattan olanların barındıkları, ibadet ve tören yaptıkları yer, dergâh.

    Pasinler Savaşı(1048): Selçuklu akınlarını durdurmak isteyen Bizans devleti Anadolu'ya bir ordu gönderdi. İki ordu Erzurum yakınlarındaki Pasinler ovasında karşı karşıya gelir. - Bizans ordusu ağır bir yenilgiye uğratılır. - Türklerin Anadolu içlerine girmeleri kolaylaşmıştır. - Selçukluların Anadolu üzerine yaptıkları akınlar hız kazanmıştır. Selçuklularla Bizanslılar arasında yapılan ilk önemli ve büyük savaştır.

    Sosyal ve Ekonomik Haklar ve Ödevler: - Ailenin korunması - Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi - Çalışma ile ilgili haklar - Toplu iş sözleşmesi, grev hakkı ve lokavt - Ücrette adalet sağlanması - Sağlık, çevre ve konut hakkı - Gençliğin korunması ve spor hakkı - Sosyal güvenlik hakları - Tüketici hakları - Tarih, kültür ve tabiat varlılarının korunması

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü