Eğitim Sitesi

Toprak Koruma Projeleri Nedir? Toprak Koruma Projeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Toprak Koruma Projeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Toprak Koruma Projeleri:

Toprağın doğal veya insan faaliyetleri sonucu yok olmasını, bozulmasını veya zarar görmesini önlemek ve sürekli üretken kalmasını sağlamak için yapılan fiziksel, kültürel ve bitkisel tedbirleri kapsayan projeleri.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Tor Topoğrafyası: Dirençli bir kayaç olan granit, kaya blokları halinde granit topoğrafyasını oluşturur. İskoçya’da bu şekillere tor topoğrafyası adı verilir.

    Yeniay: Ay'ın dünyadan görülen yüzünün tümüyle karanlık olması.

    Kalıcı Kar Sınırı: Kutuplar çevresinde ve dağların yüksek kısımlarında hava sıcaklığı düşük olduğundan yağışlar kar biçimindedir. Yoğun karların tümü yıl içinde eriyemez. Erimeden kalan bu karlara kalıcı kar ya da toktağan kar denir. Kalıcı karların başladığı yüksekliğe kalıcı kar sınırı denir.

    Menderes: Akarsu yatak eğiminin azalması, akarsuyun akış hızının ve aşındırma gücünün azalmasına neden olur. Akarsu büklümler yaparak akar. Akarsuyun geniş vadi tabanı içinde, eğimin azalması nedeniyle yaptığı büklümlere menderes denir. Menderesler yapan akarsuyun, uzunluğu artar ancak akımı azalır.Taban seviyesinin alçalması nedeniyle menderesler yapan bir akarsuyun, yatağına gömülmesiyle oluşan şekle gömük menderes denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü