Eğitim Sitesi

Toplumsal Bütünleşme Nedir? Toplumsal Bütünleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Bütünleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsal Bütünleşme:

Bir grubun varlığını sürdürmesi için etki yapan çeşitli kuvvetler sonucu grup üyelerinin birlik hâline gelmesi durumu. Toplumsal yapının çeşitli ögelerinin birbirini tamamlaması.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Eylem: İnsanın yaptığı istençli hareket. İnsanın bir dış nedenle değil de, doğrudan doğruya kendisinin gerçekleştirdiği davranışları.

    Deneysel Psikoloji: Deneysel psikoloji bir davranışı etkileyen çevre koşullarını ve uyarıcıları tanımlayıp ölçerek hangi davranışı, nasıl ve ne derecede etkilediğini bulmayı amaçlar. Bunu yaparken hayvanlar üzerinde laboratuar deneyleri yapar, bunları insan davranışları ile karşılaştırır.

    Hümanizm: 14. Yüzyılda ortaya çıkan felsefe, bilim ve sanat görüşü, insanlık sevgisi.

    Bilgi: 1. İnsan ile nesne arasındaki ilişki sonucu ortaya çıkan sonuç. 2. Varlıkla çevresi arasındaki ilişkiden, bilenle (süje) bilinen (obje) arasındaki bağlantıdan doğan ürün. 3. Düşünen, algılayan bir bilinç ile düşünülen, algılanan bir "şey" arasındaki ilgi sonucu ortaya konan bir üründür. 4. İnsanın duyumsanabilir veya düşünülebilir olanlara dair sezgi, gözlem veya akıl yürütme etkinlikleriyle ulaştığı betimlemeler veya yaptığı belirlemeler ve kuşaktan kuşağa sürdürülen aktarımlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü