Eğitim Sitesi

Toplamsal Sentez Nedir? Toplamsal Sentez Hakkında Kısaca Bilgi

Toplamsal Sentez Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Toplamsal Sentez:

Toplumsal temel renkleri (mavi, yeşil, kırmızı) esas alan ve diğer renkleri bunların çeşitli oranlarda birleştirilmesinden oluşturan renk sistemi. (additive synthesis)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Enstantane Hızı: Fotoğraf makinesinin obtüratörünün açık kaldığı ve diyaframdan gelen ışığın filmi etkilediği süre. Enstantane hızı saniyenin dilimleri ya da saniyenin katlarıyla ölçülür. Bir sonraki enstantane ayarına geçtiğinizde diyaframın açık kaldığı süre iki misli artar ya da yarıya iner.

    Algılayıcı/Sensör: Dijital fotoğraf makinelerinde çekim yaptığınız anda görüntüyü dijital resme çeviren ilk aygıttır. Eski makinelerdeki filmin yerine geçmiştir. Filmlerdeki ISO değerleri makaradan makaraya değişse de dijital algılayıcılar farklı ISO seviyeleri için benzetim yapabilir.

    Spotmetre (Noktasal Pozometre): Bu pozometre, objenin çok küçük bir kısmından yansıyan ışığın yoğunluğunu ölçmektedir. El pozometresi olarak ya da makine içerisinde bulunabilir. Bu pozometrenin kullanımında doğru bir pozlama için ton değerlerinin değerlendirilmesinde deneyim gerekir.

    Anamorfik objektif: Geniş bir görüş açısındaki görüntüyü sıkıştırarak belirli bir çerçeveye sığdıran objektif türü; Sinemaskop filmler de bu objektiflerle çekilmektedirler. Daha sonra göstericiye takılan bir parça ile görüntünün yayılması sağlamakta ve tüm perdeye kaplamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü