Eğitim Sitesi

Tesellüm Nedir? Tesellüm Hakkında Kısaca Bilgi

Tesellüm Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tesellüm:

Teslim. Verilen bir şeyi alıp kaydetmek, teslim almak.

 

Hukuk Terimi Olarak Tesellüm:

teslim alma

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Tesellüm:

İşletmeye gelen yiyecek ve içeceklerin sayılarak, ölçülerek ve tartılarak teslim alınması.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Takım: Ortak benimsenmiş ve açık bir amaç etrafında, belirlenmiş bir dizi görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere benimsenmiş bir takım üyesinin liderliğini kabul eden uygun büyüklükteki çalışanlar topluluğu.

    Paydaş: 1) Bir bütünün belli bir kısmından (paydan) yararlanan; hissedar. 2)Kurumun hedeflerine ulaşmasında ve faaliyetlerinde ilgisi olan kişi veya kurumdur. 3)Kurumdan doğrudan veya dolaylı olarak, olumlu veya olumsuz yönde etkilenen kişi, grup veya kurumlardır.

    Hizmet Yerinden Yönetim: Belli bir coğrafi alana bağlı olmaksızın hizmetlerin uzandığı bir çok mahalli kuruluşları içine alan belirli bazı kamu hizmetlerinin merkezin dışında özerk örgütlere bırakılmasıdır. Bu sistemde, bazı kamusal fonksiyonlar özerk bir statüye kavuşturulmakta ve bunları yürütecek örgütler oluşturulmakta, böylece merkezi idarenin hizmet yükü, daha teknik ve uzmanlaşmış birimlere transfer edilmiş olmaktadır. Hizmet yerinden yönetim sistemi, uzmanlık isteyen işlerde etkinliğin, verimliliğin ve uzmanlaşmanın sağlanabilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Örneğin; Üniversiteler, Ticaret Odası ve benzeri kuruluşlar.

    Resmi Yapı: Genel, katma, özel bütçeli idarelerce sermayesinin yarısından fazlası bu kurum veya idarelerce karşılanan kurumlara ait olan ve kamu hizmetine tahsis edilen yapılar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü