Eğitim Sitesi

Tepal Nedir? Tepal Hakkında Kısaca Bilgi

Tepal Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Tepal:

Çanak ve taç beraberce çiçek örtüsünü oluştururlar ve 3. ve 4. halkada bulunan erkek ve dişi organları korurlar. Bazı çiçeklerde çanak ve taç yapraklar aynı özelliktedirler. Böyle çiçeklerin çiçek örtüsüne perigone ve perigonu oluşturan her bir yaprağa da tepal denir. Örneğin, ıspanak çiçeklerinde çanak ve taç yaprakların ikiside yeşil renktedir.

Dişi organ tepecik (sitigma), dişicik borusu (style) ve yumurtalık (ovary) olmak üzere 3 kısımdan oluşur.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Humus: Toprağa katılan bitkisel ve hayvansal kökenli organik maddelerin, toprakta parçalanmasından sonra geride kalan az veya çok ayrışmaya dayanıklı organik maddelerdir.

    Akar: 1- Genellikle karada, pek azıda tatlısuda yaşayan, anten ve kanattan yoksun, dört çift bacağa sahip böceklerdir. 2- İkinci dereceli(Sekonder) depo zararlısı. Buğday ve tahılların embriyolarını yiyerek zarar verirler.

    Haşhaş Kök Boğazı Yanıklığı: Haşhaş bitkisinden sap, kapsül ve yapraklarda, fide devresinde kök boğazında zarar veren, tohumla taşınabilen verimde %50 ye varan hasarlara neden olabilen hastalık.

    Hububat (Tahıl): Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldüğünde un ve kepek elde edilen, ayrıca protein, yağ ve mineral maddeleri içeren yetiştirilmesi için belirli sıcaklık isteği olan Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, çeltik, darılar, kuşyemi gibi ürünlerin genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü