Eğitim Sitesi

Temettu Nedir? Temettu Hakkında Kısaca Bilgi

Temettu Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Temettu:

Sözlükte yararlanmak anlamına gelir. Aynı yılın hac aylarında önce umre yapıp ihramdan çıktıktan sonra yeniden ihrama girip hac yapmaya temettu denir.

 

Hac ve Umre Terimi Olarak Temettu:

Sözlükte yararlanmak anlamına gelir. Aynı yılın hac aylarında önce umre yapıp ihramdan çıktıktan sonra yeniden ihrama girip hac yapmaya temettu denir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Erdem: 1- Ahlakın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı, fazilet. 2- İnsanın ruhsal olgunluğu.

    Sırat: Kıyamet koptuktan sonra insanların mahşerde sorgulanmalarının sonucunda üzerinde yürüdükleri zaman, cennete gidecekler için genişleyen, cehennemi hak edenlere daralan, cennetle cehennem arasında bir yoldur.

    Bedel (Naib): Sözlükte karşılık, denk, eşit anlamlarına gelen bedel, bir hac terimi olarak, üzerine hac farz olduğu halde bu ibadeti hastalık ve yaşlılık gibi şer'î bir mazeret sebebiyle bizzat yapamayan kimsenin yerine hac yapan kimse demektir.

    Tecvit: 1. Kur'an'ın doğru okunmasını sağlayan bilim. Kelimelerin söylenişinde, seslerin çıkışlarına, uzunluk ve kısalıklarına göre okunması. 2. Bir işi güzel yapma, güzelleştirme, iyi ve güzel söz söyleme, süsleme. 3. Kur'an-ı Kerim’i, harflerin çıkış yerlerine ve sıfatlarına uygun olarak hatasız bir biçimde okumayı öğreten ilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü