Eğitim Sitesi

TELNET Nedir? TELNET Hakkında Kısaca Bilgi

TELNET Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak TELNET:

Bir Internet sitesinden diğerine bağlanmak için kullanılan komut ve programdır. Komutu kullanarak bir internet sitesine bağlandığınızda karşınıza sitenin "login:" komut satırı gelecektir. Böylece Internet üzerinde iki makine direkt (ve özel) olarak birbirine bağlanabilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Telnet:

Bir bilgisayarın diğer bir bilgisayara uzaktan terminal bağlantısı yapmasını sağlayan standart Internet protokol programıdır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Telnet:

Telnet uzak terminal bağlantısı için Internet standart protokolüdür. Tanımı STD 8 ve RFC 854'te yapılmıştır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Hot Line: Sıcak Hat.Sadece iki telefon abonesine hizmet eden özel bir hat. Bu hatta bağlı bir abone ahizesini kaldırınca diğer abonenin zili otomatik çalmaya başlar.

    Download: İndirme, yükleme anlamındadır. Bir dosyanın bir bilgisayardan diğerine iletilmesi. İnternette bir kullanıcının bir Web sitesinde bulunan bir dosyayı kendi bilgisayarına almasıdır.

    WEBMASTER: Bir web sitesinin editörlüğünü üstlenen kişiye "Webmaster" adı verilir. Webmaster'in görevi, Web sitesinin tasarımını yapmak ve "çarpıcılığını" korumaktır. Günümüzde bu işi tek bir kişinin yapması çok zordur. Bunun için genelde bir web sitesini birden çok kişi "takım" ruhuyla ayakta tutar. Wehnelt silindiri: Elektron ışınlı lambanın kontrol grisi.

    Update: Güncelleştirmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü