Eğitim Sitesi

Tedafüi Nedir? Tedafüi Hakkında Kısaca Bilgi

Tedafüi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tedafüi:

Savunma ile ilgili. Savunma amaçlı. (Tedafüî pakt: Savunma amaçlı pakt).

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Anayasa Mahkemesi: Yasaların anayasaya uygunluğunu denetlemekle görevlien yüksek yargı organı. Başka mahkemelerden farklı olarak, yalnızca yargı hak ve yetkisini kullanan bir organ değil, aynı zamanda anayasayı ve anayasal düzeni, temel hak ve özgürlükleri koruyan bir organdır.

    Örgün Eğitim: Kişilerin iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya d aokul niteliği taşıyan kuruluşlarda , genel ve özel bilgiler yönündenyetişmelerini sağlamak amacıylabelli yasalara göre düzenlenen eğitim.

    Seyfiye Sınıfı: Osmanlı Devlet Teşkilatını oluşturan üç ana meslek grubundan biridir. Osmanlı toplum yapısında "Seyfiye Sınıfı" idari ve askerî silahlı kuvvetlerin yönetici unsurlarını ifade eder ve “Ehli- örf” ya da “Ümera” olarak da adlandırılır. - Kılıç ehli olarak bilinir. - Devleti koruyan, asayişi sağlayan, sınırları genişleten sınıftır. - Yönetim ve askerlik işlerine bakarlar. - Vezir-i Azam, Vezirler, Yeniçeri Ağası, Kaptan-ı Derya, Beylerbeyi, Sancakbeyi bu gruptadır.

    Müstevfî: Selçuklularda, devletin yıllık gelirlerinin hesaplanması, vergilerin toplanması ve harcamalardan sorumlu kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü