Eğitim Sitesi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Nedir? Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Hakkında Kısaca Bilgi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu:

Bankacılıkta güven ve istikrarı korumak ve bankaların mali yapılarını güçlendirmek, gerektiğinde yeniden yapılandırmak ve bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmek amacıyla T.C.M.B. Nezdinde kurulan bir fondur.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Future: İleri tarihli işlemler anlamındadır. Belli bir kıymetin önceden belirlenmiş bir fiyattan yine önceden belirlenmiş bir tarihte teslim edilmesini öngörür. Forward piyasalardan farkı, organize piyasalarda standartlaştırılmış (bir kontratın miktarı, kontratların piyasaya çıkış tarihleri, marjin adı altında bir teminat sistemine sahip olunması gibi) kontratlar üzerinden işlem görmesidir. Spekülatif amaçlı yapıldığında, teorik olarak sonsuz kar ve zarar ihtimali vardır.

    Temettü Verimi: Bir şirketin her yıl hisse fiyatına göre ne kadar temettü ödediğini gösteren rasyo.

    Antitröst Yasa: Bir piyasada görülen tekelci güçleri önlemeyi amaçlayan politika ya da yasa.

    Euro Dolarlar (Eurodollars): Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışındaki bankalarda veya ABD bankalarının yurt dışı şubelerinde tutulan ABD doları cinsinden mevduatları ifade etmek için kullanılmaktadır. Euro ifadesi, bu tür mevduatların büyük çoğunluğunun özellikle Batı Avrupa ülkelerindeki bankalarda tutulmasından kaynaklanmaktadır. Asya ve benzeri diğer tüm ülkelerde tutulan ABD doları hesapları da bu adla anılmaktadır. (Eurodollar)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü