Eğitim Sitesi

Tarih Bilimi Nedir? Tarih Bilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Tarih Bilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarih Bilimi:

Toplumu etkileyen hareketlerden doğan olayları, zaman ve yer göstererek anlatan, bu olaylar arasındaki ilişki ve bağlantıları ortaya koyan bilim dalıdır.

 Tarih bilimi, geçmişe ait bilgiler sunarken aynı zamanda geçmişte yaşanan olayların neden ve sonuçlarını değerlendirme fırsatı da verir.

 Atalarımızın tecrübelerinden yararlanarak ders çıkarmamıza, geçmişi öğrenerek milli birlik ve beraberlik anlayışımızın güçlenmesine yardımcı olur.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tuğra: Osmanlı padişahlarının imza yerine kullandıkları, özel bir biçimi olan sembolleşmiş işaret.

    Mezhep: 1-Bir dinin, anlayış ve görüş ayrılıkları dolayısıyla ortaya çıkan, belirli kuralları, kendi içinde tutarlı inanç ve davranış bütünlüğü bulunan büyük kollardan her biridir. 2-Bir dinin farklı görüş, yorum veya anlayışlarıyla ortaya çıkan kollarından her biri. "Hanefilik, İslam dinindeki mezheplerden biridir."

    Coğrafi Keşifler: 15. Yüzyılda pusula ve açık denizlerde uzun yolculuklara dayanabilecek gemilerin yapılmasıyla Avrupalıların (Portekizler ve İspanyollar) yeni yerler ve kıtalar keşfetmeleri. Coğrafi Keşiflerin Nedenleri - Doğu ülkelerinin zenginliği ve Avrupalıların buralara gitmek için yeni yollar aramaları. - İpek ve Baharat yolları ile gelen malların çok el değiştirmesinin fiyatları artırması, Avrupalıların bu ticaret mallarını ilk elden almak istemeleri. - Coğrafya bilgisinin ilerlemesi, yeni ve doğru haritaların yapılması. - Pusulanın geliştirilmesi sayesinde gemicilerin, büyük denizlere ve okyanuslara daha kolay açılmaya başlaması. - Dayanıklı ve sağlam gemilerin yapılması, cesur gemicilerin yetişmesi. - İstanbul'un fethinden sonra Türklerin, Doğu ticaret yollarına (İpek ve Baharat yolları) hâkim olmaları ve Avrupalıların açık denizlere çıkma ihtiyacı hissetmeleri. - Avrupa'da değerli madenlerin az bulunmasından dolayı kralların (İspanya ve Portekiz) gemicileri desteklemesi. - Avrupalıların Hıristiyanlık dinini yaymak istemeleri. - Avrupalıların dünyayı tanımak istemeleri.

    İhtiyaç: Gereksiniz, güçlü istek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü