Eğitim Sitesi

Tambur Işığı Nedir? Tambur Işığı Hakkında Kısaca Bilgi

Tambur Işığı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Tambur Işığı:

Bazı çamaşır kurutma makineleri, tamburun içinde kapı açıldığında yanan bir ışığa sahiptir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    GPS: Global Positioning (Global Konumlandırma) veya GPS, kullanıcıların yönelimi hesaplayan bir alıcı aracılığıyla göreli konumlarını belirlemelerini sağlayan bir navigasyon aracıdır. GPS acil durumlarda kullanıcının konumunun belirlenmesine de yardımcı olur ve genellikle diğer uygulamaların içinde kullanılır.

    Dokunmatik Ekran: Dokunmatik ekran teknolojisi, sadece parmaklarınızın ucuyla dokunarak numaraları ve düğmeleri etkinleştirmenizi sağlar. Ayrıca yine bu teknoloji menüler, listeler ve resimler içinde ekrana dokunarak gezinmenizi sağlar.

    Tepki süresi (ms): Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

    Ekran Büyüklüğü: Kullanacağımız Televizyonun ekranının köşeden köşeye izlenebilir alanın uzunluğudur. 81 ekran 106 cm gibi ifadeler kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü