Eğitim Sitesi

Taksonomi Nedir? Taksonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Taksonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Taksonomi:

Canlıların sınıflandırılması ve bu sınıflandırmada kullanılan kural ve prensipler. Canlıları sınıflandıran bilim dalı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Taksonomi:

Canlıların sınıflandırılması ve bu sınıflandırmada kullanılan kural ve prensipler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Fetüs: 1- Embriyonun üçüncü aydan doğuma kadar tüm organ taslakları oluşmuş hali. 3- Gelişmekte olan embriyonun hamileliğin sekizinci haftasından doğum anına kadar olan evrelerini belirtmek için tıbbi ve yasal terim.

    Spor: 1. Kötü şartlara dayanıklı, neslin devamlılığını sağlayıcı özel üreme hücrelerine spor denir. 2. Genellikle tek hücreli olan eşeysiz üreme elemanı. Bir protozoon ya da bir tohumsuz bitkide olduğu doğrudan ergin duruma gelişebilen bir organizma . 3. Mantarların üreme hücresidir. Rüzgâr, su ve böceklerin etkisiyle çevreye dağılır. Sporlar çevre şartlarına oldukça dayanıklı olup yıllarca canlılığını koruyabilir.

    Bağlı Gen: Genler kromozomlar üzerinde yerleşmiş küçük fiziksel birimlerdir. Bir kromozomun üzerinde birden fazla genin bulunması, yani karakterlere etki eden alellerin aynı kromozom üzerinde olması durumuna bağlı gen denir.

    Soğan: Kalın gövde uzantılarına soğan denir. Soğanlar toprak altında uzayarak saçak kök oluşturur. Bitki olgunlaştığında, vejetatif olarak toprak altında yeni soğanlar oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü