Eğitim Sitesi

Takım Nedir? Takım Hakkında Kısaca Bilgi

Takım Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Takım:

Orta oyununda kişiler, rol alan bütün sanatçılar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Takım:

Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik. Ordo.

 

Biyoloji Terimi Olarak Takım:

Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik birlik.Ordo.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Takım:

1. Bir spor dalında yarışma için oluşturulmuş sporcu topluluğu.

2. Ortak bir amaç çerçevesinde bir araya gelmiş küçük gruplar.

3. Meslek, davranış, durum vb. yönlerden birbirine uyan kimselerin oluşturduğu topluluk.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Takım:

Ortak benimsenmiş ve açık bir amaç etrafında, belirlenmiş bir dizi görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere benimsenmiş bir takım üyesinin liderliğini kabul eden uygun büyüklükteki çalışanlar topluluğu.

 

Futbol Terimi Olarak Takım:

Bir kulübü, bir okulu, bir bölgeyi, bir kenti, bir ulusu ya da bir kıtayı temsil edebilen, on bir kişiden kurulu, futbol oynayan topluluk.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Jelatin Süzgeç: Işıldakların önüne konulan renkli, yanmaz jelatin süzgeç. Sahne ışıklandırması, renklendirmede ve atmosfer yaratmada kullanılır.

    Eğlendirici Tiyatro: Eğitme amaçlı olmayan, izleyiciyi salt eğlendirmeyi amaçlayan tiyatro. Tiyatro, başlıcalıkla da güldürü tiyatrosu, hep eğlendirme amaçlı olmuştur; ancak, 19. yüzyıldan sonra, Eğlendirici Tiyatro, sanatsal ve düşünsel savlı, eleştirel olmayan tiyatro, başlıcalıkla da bulvar tiyatrosu ile vodvil için kullanılmaya başlanmıştır. İzleyiciyi siyasal, düşünsel yönden sarsma amacı gütmeyen Eğlendirici Tiyatro, günümüzde daha çok ticari tiyatro bağlamında yer alır.

    Extempore: Kısa metin emprovizasyonu. Doğaçlamanın senaryoda genel tasarı halinde tespit edilmiş bir oyun akışını provize ederek kestiği sırada ondan sürpriz biçimde uzaklaşan extempore gösterinin ilave bir buluş ve oyuncunun o anda yarattığı kasten yerleştirilmiş bir espridir.

    Şakşakçı: Eski tiyatrolarda, alkışlamasını sağlamak için oyunun alkışlanacak yerlerinde alkışı başlatacak görevli. Oyunun tümünü onaylatabilmek için yığının tepkisinden yararlanan şakşakçı, bunu belli bir ücret karşılığında yapardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü