Eğitim Sitesi

Tahsis Nedir? Tahsis Hakkında Kısaca Bilgi

Tahsis Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tahsis:

Bir şeyi bir kimseye veya bir yere ayırma.

 

Hukuk Terimi Olarak Tahsis:

Emrine verme; özgüleme.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tahsis:

Bir şeyi bir kimseye veya bir yere ayırma.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Tahsis:

Bir şeyi bir kimseye veya bir yere ayırma.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tahsis:

Bir kanun hükmüne dayalı olarak belirli ve genel bir amacın gerçekleştirilmesi için şartlı olarak bir taşınmaz malın şartları taşıyan kişi veya kuruluşlara bir resmi yazı ile devri işlemidir. Gecekondu Kanunu, İmar Affı Kanunu, İskân Kanununda belirtildiği gibi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Coğrafi Keşifler: 15. Yüzyılda pusula ve açık denizlerde uzun yolculuklara dayanabilecek gemilerin yapılmasıyla Avrupalıların (Portekizler ve İspanyollar) yeni yerler ve kıtalar keşfetmeleri. Coğrafi Keşiflerin Nedenleri - Doğu ülkelerinin zenginliği ve Avrupalıların buralara gitmek için yeni yollar aramaları. - İpek ve Baharat yolları ile gelen malların çok el değiştirmesinin fiyatları artırması, Avrupalıların bu ticaret mallarını ilk elden almak istemeleri. - Coğrafya bilgisinin ilerlemesi, yeni ve doğru haritaların yapılması. - Pusulanın geliştirilmesi sayesinde gemicilerin, büyük denizlere ve okyanuslara daha kolay açılmaya başlaması. - Dayanıklı ve sağlam gemilerin yapılması, cesur gemicilerin yetişmesi. - İstanbul'un fethinden sonra Türklerin, Doğu ticaret yollarına (İpek ve Baharat yolları) hâkim olmaları ve Avrupalıların açık denizlere çıkma ihtiyacı hissetmeleri. - Avrupa'da değerli madenlerin az bulunmasından dolayı kralların (İspanya ve Portekiz) gemicileri desteklemesi. - Avrupalıların Hıristiyanlık dinini yaymak istemeleri. - Avrupalıların dünyayı tanımak istemeleri.

    Mobil: Hareketli, taşınabilir.

    Tarih: İnsanların geçmişte meydana getirdikleri olayları yer ve zaman göstererek, neden sonuç ilişkisi içersinde inceleyen bilim dalıdır. Tarih incelenirken yıllara, yüzyıllara ve çağlara ayrılmıştır. Hz. İsa'nın doğum günü Miladi takvimin başlangıcı olarak sıfır kabul edilmiş ve buna Milat adı verilmiştir. Bu tarihten (sıfır) öncesine Milattan Önce (M.Ö), bu tarihten sonrasına Milattan Sonra (M.S) denir. Yüzyılların sınıflandırılması da Milada göre yapılır.

    Buyruk: 1. Belirli bir davranışta bulunmaya zorlayıcı söz, emir, ferman. 2. Egemenlik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü