Eğitim Sitesi

Tabiat Parkı Nedir? Tabiat Parkı Hakkında Kısaca Bilgi

Tabiat Parkı Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tabiat Parkı:

Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçası.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Adjoinings Rooms: Bitişik Odalar. Aralarında geçiş kapısı olmayan fakat birbirine bitişik iki veya daha fazla sayıda oda.

    Destination: Bir seyahatin yöneldiği kent veya yer. Varış yeri.

    Kat Hizmetlerinin Organizasyon Yapısı: Kat hizmetlerinin yapısı işletmenin büyüklüğü ile yakından ilişkilidir, çünkü işletme büyüdükçe çalışan personel sayısı fazlalaşacak ve buna bağlı olarak örgütsel yapı da genişleyecektir. Büyük bir işletmede kat hizmetleri şu personelden oluşur: -Genel Kat Yöneticsi (Executive Housekeeper-Erkekse Executive Gourvemant), -Genel Kat Yöneticisi Yardımcısı (Assitant Housekeeper veya Assistant Gourvenant), -Kat Şefleri (Floor Supervisor), -Bayan Kat Görevlisi (Maide), -Erkek Kat Görevlisi (Vale), -Meydancı (Houseman), -Çamaşırhane Şefi (Linen Room Keeper), -Yıkayıcılar ( Washers), - Ütücüler ve diğerleri (Amendants), -Merkalayıcılar ( Seamstrees), -Taşıyıcılar (Valet)

    Kıyı Çizgisi: Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda taşkın durumları dışında suyun karaya değdiği noktaların birleşmesinden oluşan çizgidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü