Eğitim Sitesi

SWIFT Nedir? SWIFT Hakkında Kısaca Bilgi

SWIFT Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak SWIFT:

Dünya Bankalararası Finansal İletişim Birliği olarak tanımlayabileceğimiz SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), günümüzde beş kıtada bankalar arasında kullanılmakta olan bilgisayara dayalı bir iletişim ve para transferi sistemi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Dolaşımdaki Banknotlar: TCMB tarafından tedavüle çıkarılmış ve tedavülde bulunan banknotlardır. (Banknotes in Circulation)

    Fiyat Önceliği: Hisse Senetleri Piyasası'nda daha düşük fiyatlı satım emirlerinin, daha yüksek fiyatlı satım emirlerinden; daha yüksek fiyatlı alım emirlerinin, daha düşük fiyatlı alım emirlerinden önce karşılanmasını ifade eder.

    Nama Yazılı Hisse Senetleri: Hisse senedinin üzerinde sahibinin adının yazılı olduğu ve şirketin pay defterine bu adın kaydedildiği hisse senetleridir.

    Reel Sektör (Reel Kesim): Ulusal ekonomide tarım, sanayi ve hizmetler ana sektörlerinde üretici ve tüketici konumundaki bireylerin tümünü temsil eden kesimdir. Bu kesimin gerçekleştirdiği tasarruflar finansal kesim tarafından toplanır ve tekrar reel kesime kullandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü