Eğitim Sitesi

Sürekli Ünsüz Nedir? Sürekli Ünsüz Hakkında Kısaca Bilgi

Sürekli Ünsüz Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Sürekli Ünsüz:

Ses değeri kesilen, sürekli olmayan "p, ç, t, k" gibi ünsüzler.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Kurallı Cümle: Yardımcı ögeden ana ögeye doğru yol alan ve yüklemi sonda bulunan cümle: Zaten hemen her bina, içinde yetiştiği tarihin bir parçasıdır. (A.Ş.Hisar, Boğaziçi Mehtapları, s.169).

    Girişik Cümle: Fiilimsilerle kurulup yan yargı oluşturan ve temel cümlenin bir öğesi olan yan cümleciklerle kurulan birleşik cümle çeşidi.

    İşteş Fiil: Fiilde anlatılan işin birden fazla özne tarafından birlikte veya karşılıklı yapıldığını gösteren fiillere işteş fiil denir. İşteş fiil, her şeyden önce, birden fazla öznesi olan fiil değil, olabilmesi, meydana gelebilmesi için birden fazla özneyi gerektiren fiildir. Fiillerde işteşlik, fiil kök veya gövdelerine getirilen (-ş-, -ış-, -iş-, -uş-, -üş-) ekiyle yapılır. Örnek : Ahmet dövüşmüş. Onunla tam iki yıl mektuplaştı.

    Sayı Sıfatı: 1. Varlıkları, miktar, sıra, üleştirme, topluluk vb. bakımlardan belirten sıfatlar: Üç gün, ikinci çocuk, üçer elma vb. 2. Varlıkların miktarını tam veya ondalık sayılarla belirten, onların belli bir sıralama içindeki yerini gösteren veya bir paylaşımdaki dağılımı ifade eden sıfatlara sayı sıfatları denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü