Eğitim Sitesi

Supragingival Nedir? Supragingival Hakkında Kısaca Bilgi

Supragingival Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Supragingival:

Diş eti çizgisinin üzerindeki bölge. Diş etinin dış yüzeyi.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Plak: 1. Dişlerin üzerinde biriken yumuşak, yapışkan madde; tükürük içinde bulunan bakteriler ve yemek artıklarından oluşur. Sert diş yüzeylerine yapışan ve ancak diş fırçası, diş ipi gibi ağız bakım ürünleriyle temizlenebilen bakteri plağı. Tartar. 2. Protein kalıntılarında bulunan ve sürekli dişlerde biriken renksiz, yapışkan bakteri tabakası. Bakteri plağı uzun süre temizlenmediği takdirde periodontal hastalıkların ve diş çürüklerinin ana nedenini oluşturur.

    Oklüzyon: Alt çenenin tüm pozisyonlarında ve hareketlerinde alt ve üst dişlerin nasıl temas ettiğini ifade eder. Kapanma.

    Biberon Çürükleri: Bebeklerin ve çocukların özellikle üst ön dişlerinde görünen, çoğunlukla biberon ve emzik yoluyla tatlı sıvıların verilmesi ya da dişlerde uzun süre tutulması nedeniyle oluşan çürüklerdir.

    Diş Eti Çekilmesi: Diş eti çekilmesi (DÇ), diş eti kenarının travma, inflamasyon veya çeşitli anatomik faktörler nedeniyle mine-sement sınırına göre apikale doğru yer değiştirmesidir. Böylece tek veya birden çok dişin labial veya lingual/palatinal kök yüzeylerinin açığa çıkmasına neden olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü