Eğitim Sitesi

Suni dölleme (Yapay tohumlama) Nedir? Suni dölleme (Yapay tohumlama) Hakkında Kısaca Bilgi

Suni dölleme (Yapay tohumlama) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Suni dölleme (Yapay tohumlama):

Cinsi olgunluğa gelmiş erkek arılardan toplanan spermlerin mikroskop altında özel bir düzenek yardımıyla dölsüz ana arının döl yoluna verilmesi.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    İnvert şeker: Sakkarozun çeşitli hidroliz yöntemleriyle kendisini oluşturan glukoz ve fruktoza parçalanması sonunda elde edilen şeker (glukoz ve fruktoz) karışımı.

    Arı kayması: Bal akım dönemlerinde, bal taşıyan arıların kendi kovanları yerine nektar taşınan yöne göre en yakın sıra başındaki kovanlara girmeleri.

    Hibrit: İki ayrı ırkın veya iki ayrı saf hattın veya ayrı bir ırkla değişik ırktan bir saf hattın, birbirleri ile melezleşmesi sonucu meydana gelen melezler.

    Arı felci (Paraliz): Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü, akut arı felç virüsü ve yavaş arı felci virüsleridir. Yavaş felç virüsü (YFV) erişkin bal arılarını 12 gün içinde felç ederek öldürürken, akut arı felç virüsü (AAFV) etkisini 3-5 gün içinde göstererek ani ölümlere neden olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü