Eğitim Sitesi

Süngersi Ensefalopati Nedir? Süngersi Ensefalopati Hakkında Kısaca Bilgi

Süngersi Ensefalopati Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Süngersi Ensefalopati:

Beynin mikroskobik sünger görüntüsü halini aldığı bir hastalıktır. İnsan ve hayvanlarda Bulaşıcı süngersi ensefalopatiler (TSE) Creutzfeld-Jacob hastalığı ve varyantı Gertstmann-Straussler-Scheinker hastalığı, kuru, ölümcül kalıtsal uyku hastalığı, kronik geyik heba hastalığı, Sığır süngersi ensefalopati (BSE), hayvanat bahçelerindeki toynaklı hayvan ensefalopatileri ve kedigillerdeki süngersi ensefalopati hastalıkları.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Gen: 1- Anne ve babanın özelliklerinden çocuğa geçmesini sağlayan ve kromozomlar üzerinde yer alan katılım birimidir. 2- Canlıların her türlü özelliklerini belirleyen ve hücre çekirdeğindeki kromozomlarda bulunan en küçük kalıtım birimi.

    Plak: Plak, dermatologlar için açık bir anlamı olan ancak başkaları tarafından genellikle anlaşılmayan bir terimdir. Yüksekliğine oranla kapladığı alan geniştir ve keskin bir kenarı vardır. Plaklar en sık sedef hastalığında (psöriasis) görülür.

    Caldarium: Eski Roma hamamlarındaki en sıcak alana Caldarium denilir. Hamamın en önemli yeri olarak bilinen Caldarium'da sıcak su ve buharı ile detoks yapılır. Caldarium'un modern versiyonu için sıcak su havuzları örnek gösterilebilir. Bu uygulamada kokulu yağ ve nemin etkisi büyüktür.

    Regresyon: Bir hastalık belirtisinin gerilemesi, şiddetinin azalması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü