Eğitim Sitesi

Su Yalıtımı Nedir? Su Yalıtımı Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtımı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılar; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapıyı ve konforu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Limit: Matematikte yakınlık kavramına dayalı olarak belirlenen ve özellikle bir fonksiyona değerinin tamamlanmamış olduğu bir noktada, bu noktanın yakınında bulunan noktalardaki değerlerine uygun düşen bir değer aramak amacıyla yararlanılan kavaram.

    Tabure: Sırt ve kol dayayacak yeri olmayan iskemle.

    Tuğla: Duvar örme malzemesi olarak kullanılan tuğla; kil, killi toprak ve kumun, gerektiğinde tuğla ve kiremit tozunun, su ile hamur hale getirilip kalıplanmasını takiben kurumaya bırakılmasının ardından, kuruyan kalıpların 800 C - 1000 C sıcaklıktaki fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen malzemedir. Elde ediliş şekillerine ve özelliklerine göre çeşitleri mevcuttur.

    Çerçeve Program: Üst yönetim düzeyi için hazırlanmış bir özel program olup projenin ana unsurları ile onların süre ve sıralarını gösterir. Bu program bir ağ grafiği, ara hedefler programı veya çubuk grafik biçiminde olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü