Eğitim Sitesi

Strüktür Nedir? Strüktür Hakkında Kısaca Bilgi

Strüktür Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Strüktür:

1. Yapı, yapılış, bünye.
2. Bir yapının taşıyıcı bölümü, sistemi.

 

Sanat Terimi Olarak Strüktür:

Bir nesneyi ya da yapıyı ayakta tutan taşıyıcı sistem. İçyapı.

 

İnşaat Terimi Olarak Strüktür:

1. Bir yapının yük taşıyıcı bölümü.

2. İnsan eliyle inşa edilmiş her şey.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Strüktür:

Yapı

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Elektrikli Panel Radyatör: Tamamen kalorifer ya da kombi ile ısıtma prensibiyle çalışan, odanın neresine monte edilirse edilsin, tüm mekanı eşit şekilde ısıtıan ısıtma gerecidir. Kablosuz radyo frekanslı uzaktan kumandalı oda termostadı ile radyatörünüzü yönetebilir, günlük, haftalık, aylık program yapabilir, radyatörün çalışmasını LCD ekrandan izlenebilir. Elektriğin olduğu her yerde çalışır. Duvara monte edildiği için yerden tasarruf sağlanır; istenirse odadan odaya taşınabilir. Tesisat, baca bağlantısına gerek olmadan kısa sürede montajı yapılır ve fişe taktığınız an çalışmaya başlar. Ayarlanabilen termostadı ile istenen derecede ısınır. Tamamen sessizdir. Dekoratif düz yüzeyi, temizliğini kolaylaştırır.

    Klima: 1. Isıtma, soğutma, temizleme, sirkülasyon yaptırma ve havanın nem miktarının belirli bir oranda tutulması işlevinin sürekli olarak temin ve tesis edilmesi işlemi. 2. İklimleme, iklimlendirme aygıtı.

    Korozyon: Kimyasal aşınma.

    İç Merdiven: İç merdiven, binayı dairelere veya daire içinde diğer katlara bağlayan merdivenlerdir. Yapılarda merdivenler kat yüksekliğini oluşturan yapı elemanlarıdır. Bir başka tanımla kot farkı olan iki yatay sirkülasyon arasındaki bağıntıyı sağlayan sirkülasyon elemanı olarak da tanımlanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü