Eğitim Sitesi

Steroitler Nedir? Steroitler Hakkında Kısaca Bilgi

Steroitler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Steroitler:

Birbirine bağlı dört halkadan oluşan ve karbon atomları içeren, karmaşık moleküller. Bu moleküllerden üçü 6'şar karbon atomu, dördüncüsü ise 5 karbon atomu taşır. Erkek ve dişi eşey hormonları ve adrenal kortikal hormonlar bu yapıdadır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Katabolizma: 1. Canlı hücre içinde karmaşık moleküllerin basit moleküllere parçalanmasına ve enerjinin açığa çıkmasına neden olan kimyasal reaksiyonlar. 2. Büyük moleküllerin daha basit bileşiklere yıkıldığı kimyasal tepkimelere katabolizma/b> denir.

    Terminatör Gen: RNA polimerazın transkripsiyonu durdurmasına neden olan DNA dizisi.

    Ribonükleik Asit (RNA): Riboz şekerini içeren nuleik asit. Hem nukleus hem de sitoplazmada bulunur ve protein sentezlenmesinde önemli bir moleküldür.

    Rejenerasyonla Üreme: Canlılarda, çeşitli nedenlerle yaralanan ya da kopan vücut parçalarının yenilenerek yerine konulmasına rejenerasyon (yenilenme) denir. Kopan parçanın rejenerasyonla kendini yenilemesi bazı canlılarda yeni birey oluşumu ile sonuçlanır. Bu olaya rejenerasyonla üreme denir. Süngerlerde, yassı solucanlarda, bazı denizyıldızı türlerinde ve halkalı solucanlarda rejenerasyonla üreme görülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü