Eğitim Sitesi

Spam Nedir? Spam Hakkında Kısaca Bilgi

Spam Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Spam:

Çöp posta anlamına gelir. Siz istemeden, sizin adresinizi bulan birinin attığı, ilan-reklam amaçlı mail'ler bu ad altında toplanır. Tüm dünyada spam yapanların, internet ahalisinin en aşağılık grubunu oluşturduğu varsayılır. Bu yüzden utanç verici bir iş olarak değerlendirilir.
Internet üzerinde aynı mesajın çok sayıdaki kopyasının, böyle bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesidir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Ayrılmış Hat: Network üzerindeki temel geçiş yollarını (pathway) oluşturan yüksek hızlı hat ve bağlantılarının oluşturduğu yapı.

    Binary: 1- İki ihtimalli bir durumla karşı karşıya kalmak. 2- 10 tabanı verinin 2 sayısını taban olarak alan sayı sistemi. Binary sistemde sayılar yalnızca 0 ve 1 rakamlarından oluşur.

    MAC adress: Bir ağa bağlı her bir port veya cihaza verilen adres. Ağdaki diğer cihazlar, yönlendirme tablolarını ve veri yapılarını yenilemek için bu adresleri kullanır.

    DEJANEWS: Adres http//www.dejanews.com/DejaNews aradığınız konuyu UseNet haber grupları aracılığıyla bulur. Bulunan bilgiler ise yazdığınız kelime tutarlılık derecesine göre sıralanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü