Eğitim Sitesi

Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite Nedir? Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite Hakkında Kısaca Bilgi

Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite:

BDGT Modülünün bir bölümünü oluşturmayan Üretim Grupları ile ilgili olarak, ilgili Üretim Grubunun, Saha Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen ve zaman zaman şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi. BDGT Modülü ile ilgili olarak, BDGT Modülünün, Saha Kapasite göz önünde tutularak belirlenen, Enerji Üreticisi tarafından beyan edilen, zaman zaman Şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Ekserji: Enerjinin dönüşebilirliğinin ölçümünü ifade eder. Belirli termodinamik koşullarda, belirli bir miktar enerjinin diğer bir enerji biçimine dönüştürülebilen en yüksek miktarıdır.

    Nükleer Yakıt: Bir reaktörde zincirleme nükleer reaksiyonu sürdürebilen nitelikte, fosil çekirdeklerden (nükleitlerden) oluşan malzemedir.

    Bir Saat: Günün yirmidörtte biri. 3600 saniye, 60dakikadır. Elektriğin kullanım ölçüsü; Tüketilen enerjinin zaman birimidir.

    Sistem Kullanıcısı: Bir iletim veya dağıtım sistemini besleyen veya bu sistemlerden beslenen herhangi bir gerçek veya tüzel kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü