Eğitim Sitesi

Sosyalleştirme Nedir? Sosyalleştirme Hakkında Kısaca Bilgi

Sosyalleştirme Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Sosyalleştirme:

Özel iktisadi girişimlerin, devlet, işçi ve tüketici temsilcilerinin yönetimindeki kamu teşebbüslerine dönüştürülmesini, ayrıca toplumsal açıdan büyük önem taşıyan bazı mesleklerin (örn. hekimlik) devletin yönetimi altına alınmasını içerir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Maoculuk: Köylülüğe dayanan, devrimin merkezine ve öncülüğüne köylüyü koyan Marksist toplumculuktur. Marksizmin Mao Tse Tung tarafından Çin koşullarına göre yorumudur. Devrim mücadelesi Leninizmin tersine, kent yerine köyden ve işçi sınıfı yerine köylülükten başlatılmıştır. Çin'de sanayinin gelişmemesi, emekçilerle egemenler arasındaki çelişkinin kentlerde değil, köylerde, kırsal alanlarda olması nedeniyle farklı bir yol izlenmiştir.

    Mastaba: Eski Mısır'da duvarları içe doğru yatık ve düz damlı, dikdörtgen ta-banlı yer seviyesinin altında inşa edilen ev mezarlardır.

    Alay: Onluk kuruluş düzenini benimseyen bir çok orduda; mangalar takımları, takımlar bölükleri, bölükler taburları ve taburlar alayları oluşturur. Destek kıtaları ile birlikte kendi kendine yeterli bir birliktir. Komutanları albay rütbesindeki subaylardır.

    Arz Odası: Padişahın elçileri kabul ettiği oda. (bazen sadrazamı) Kabul salonu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü