Eğitim Sitesi

Sonar Nedir? Sonar Hakkında Kısaca Bilgi

Sonar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sonar:

Ses dalgaları ve yankı aracılığıyla su altındaki cisimlerin yerini saptayan aygıt

 

Fizik Terimi Olarak Sonar:

Su içerisindeki ses dalgaları

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sonar:

Denizlerin derinliğini, su altındaki nesnelerin yerini ve durumunu akustik dalgalarla ses dalgalarıyla belirleyen teknolojik cihaz.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ülke: Bir devletin egemenlik sahası a) Kara egemenlik alanı: Devletin egemenliği altında bulunan topraklar. Uluslararası antlaşmalarla belirlenmiş kara sınırları vardır. b) Deniz egemenlik sahası: Kara suları sınırları içinde kalan sular, yeraltı ve su bileşimi kaynaklarıyla birlikte kara ülkesinin devamıdır. c) Hava egemenlik sahası: Devletin kara ve denizleri üzerine denk gelen atmosfer katlarıyla onun üzerinde saha, o devletin egemenlik alanı kabul edilir.

    Serbest Bölge: Bulundukları ülkenin siyasi sınırları içinde yer alan, fakat dış ticaret, vergi ve ticari faaliyetler için ülkede sağlanandan daha geniş muafiyet ve teşvikler tanındığı alanlar.

    Sedimanlar: Tortul taşlar Tortulanma.

    Nüfus Piramidi: Bir toplum ya da topluluk nüfusunun yaş, cinsiyet, evlilik durumu, uğraş, kültürel özellik vb, bakımlardan dağılımının grafikle gösterilmesidir. Nüfus piramitlerinden; ülkenin nüfus özellikleri, yaş grupları, cinsiyet durumu ve ekonomik özellikleri (kalkınmışlık durumu) gibi özellikler hakkında bilgi edinilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü