Eğitim Sitesi

Şofben Nedir? Şofben Hakkında Kısaca Bilgi

Şofben Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Şofben:

Şofbenler anında sıcak su üreten cihazlardır. Doğalgaz, tüpgaz (LPG) ve elektrikle çalışan tipleri vardır. Şofbenin montajının yapıldığı yer ve doğru kullanılması önemlidir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Şofben:

Gaz veya elektrikle çalışarak sıcak su sağlayan araç.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Normal Küvet: Daha çok kullanım alanı kısıtlı olmayan büyük banyolarda kullanılan bu tip küvetler, banyo yapacak kişinin ayakta veya uzanarak yıkanabilmesini sağlar. İki veya üç kenarı duvara dayanabilir. Düşük döşeme içine gömülen tiplerinin yanı sıra bitmiş döşeme üzerine monte edilebilen ankastre modelli olanları vardır.

    Modern Mimarlık: 19. yy'lın endüstri devrimi sonucunda ortaya çıkan, gelişmelere dayanan, günümüzün gereksinmelerine, sanat anlayışına ve yapı teknolojisine uygun mimarlık. Modern mimarlık, tarihsel eski biçimlerin kopyaları yerine özgün tasarıma dayanır. İyi bir yapı, estetik çekicilik kadar kullanılma amacına uygun niteliklere de sahip olmalıdır. Böylece modern mimarlıkta iç mekanların ve planın düzenlenmesi en az dış görünüş kadar önem kazanmıştır.

    Poisson Oranı: Beton numunelerine elastik bölgede basınç gerilmeleri uygulandığında deney numunelerinde meydana gelen enine birim uzamanın boyuna birim kısalmaya mutlak değerce oranı.

    Korniş: 1. Bina cephelerinde üst kenarı sınırlayan ya da kat döşeme düzeylerini belirten profilli silme. 2. Perdelerin asıldığı ya da perde rayını gizleyen ahşap ya da metal pervaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü