Eğitim Sitesi

Smartphone Nedir? Smartphone Hakkında Kısaca Bilgi

Smartphone Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Smartphone:

Akıllı Telefon. Hem PDA hemde cep telefonu olarak kullanılan cihazlara verilen isim.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda): Bluetooth özellikli kulaklıklar, arabada veya herhangi bir yerde elleriniz serbest konuşmanızı sağlar. Bluetooth aynı zamanda kablosuz müzik dinlemenizi, Web'e bağlanmanızı, dosyaları transfer etmenizi ve daha pek çok şeyi yapmanızı sağlar.

    EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama metodu sayesinde veri transfer hızı 14,400'den 48,000 bit/saniye'ye çıkmıştır.

    Yüksek Kapasiteli Çamaşır Kurutma Makinesi: Yüksek kapasiteli bir çamaşır kurutma makinesi, yapacağınız yükleme sayılarını azaltır. Bunun yanısıra, battaniyeler veya perdeler gibi büyük öğeleri kurutmanıza imkan verir. Ayrıca, daha geniş iç hacime sahip olduğundan sıcak hava içeride daha iyi dolaşır. Bu sayede de kırışıklıklar azalır.

    USSD (Unstructured Supplementary Services Data): USSD, GSM şebekesi üzerinden veri iletmenin bir yoludur. USSD'nin Data servisleri ile benzerlikleri vardır. Kullanıcı USSD servisine bağlandığında oturum başlar ve uygulama sonlanana kadar açık kalır. USSD mesajları en çok 182 karakter olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü