Eğitim Sitesi

Skolâstik Görüş Nedir? Skolâstik Görüş Hakkında Kısaca Bilgi

Skolâstik Görüş Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Skolâstik Görüş:

Kaynağını dini öğretilerden alan, bütün soruları İncil ile açıklamaya çalışan, bilime karşı olan düşünce sistemidir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Gelir: 1. Bir kimseye veya topluluğa belli zamanlarda, belli yerlerden gelen para. 2. Bir ekonomik birimin belli bir süre içinde kazandırdığı aylık, kira vb. getiri.

    Tarih Bilimi: Toplumu etkileyen hareketlerden doğan olayları, zaman ve yer göstererek anlatan, bu olaylar arasındaki ilişki ve bağlantıları ortaya koyan bilim dalıdır.  Tarih bilimi, geçmişe ait bilgiler sunarken aynı zamanda geçmişte yaşanan olayların neden ve sonuçlarını değerlendirme fırsatı da verir.  Atalarımızın tecrübelerinden yararlanarak ders çıkarmamıza, geçmişi öğrenerek milli birlik ve beraberlik anlayışımızın güçlenmesine yardımcı olur.

    Emekli Sandığı: Resmi kurumlarda çalışanların, sağlık, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onları destekleyen kurumdur. Emekli Sandığı, devlet memurlarına hizmet verir.

    Görüş: Kişiden kişiye değişen ve insanların kendi düşüncelerini yansıtan bilgidir. ● Doğruluğu kanıtlanamaz, ölçülemez ispat edilemez. ● Kişiden kişiye değişebilir. ● Bizce, bize göre gibi ifadeler kullanılır. Örnek : - En güzel renk kırmızıdır. - Özlem güzel bir kızdır. - En zor ders fen bilimleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü