Eğitim Sitesi

Sır Nedir? Sır Hakkında Kısaca Bilgi

Sır Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sır:

Gizli tutulup kimseye söylenmemesi gereken şey.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Sır:

Keramikler üzerinde koruyucu, cam benzeri tabaka.

 

Sanat Terimi Olarak Sır:

1. Bazı nesnelere parlaklık verme, dış etkilerden koruma, sızmalarını önleme vb. amaçlarla sürülen, saydam veya donuk vernik.

2. Pişmiş toprak, eşya ve yapı malzemesi üzerine sürülerek fırınlanan ve bunların üzerine saydam bir katmanla örterek su ve benzeri sıvılardan etkilenmemesini sağlayan koruyucu malzeme.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Kulluk: Kul olma durumu, ubudiyet.

    Salih Amel: 1-Şartlarına uygun olarak Allah rızası için yapılan ibadet. İkiyüzlülük ve gösteriş taşımayan Yüce Allah'ın rızasını, sevgisini kazandıracak olan her iş ve davranış salih ameldir. 2-Yapılması Allah ve Peygamberi tarafından istenen, fert ve toplum için faydalı işler ve davranışlardır.

    Namaz: İslam'ın beş şartından biri, gözümüzün nuru, günde beş vakit bizi rabbimizle buluşturan güzel bir ibadettir namaz. Namazın Kuranı Kerimdeki karşılığı salât'tır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere beş vakti farzdır. Farz namazlardan başka namaz kılmak isteyenler de nafile adı verilen namazları kılabilir.

    Gufeyle Namazı: Akşam ve yatsı namazları arasında özel şekilde kılınan iki rekât müstehap namazdır. Onun vakti akşam namazından sonra başlar ve batı tarafındaki kızartı kaybolunca biter.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü