Eğitim Sitesi

Sinoloji Nedir? Sinoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sinoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Sinoloji:

Çin dilini ve yazısını konu alan filoloji.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Sancak Sistemi: ● Osmanlı Devleti’nde kazaların bağlı olduğu yönetim birimlerine sancak adı verilirdi. ● Sancaklar, "sancak beyi" tarafından kanun ve nizamlara uygun olarak yönetilirdi. ● Sancak beyi sancağındaki tımarlı sipahileri yanına alarak bağlı bulunduğu beylerbeyinin komutasında orduya katılırdı. ● Ayrıca sancakta asayişi sağlar, suçlularla mücadele eder ve devlet adına bazı vergileri toplardı.

    Otuz Yıl Savaşları: 1618 ile 1648 yılları arasında Kutsal Roma Germen İmparatorluğu içindeki Katolik ve Protestan prensliklerinin birbiriyle mücadelesiyle başladı. Diğer Avrupa devletleri de bu savaşlara karıştı. Fransa, İsveç, Danimarka ve Hollanda ile yapılan savaşları Kutsal Roma Germen İmparatorluğu kaybetti. Fransa bu savaşları kazandı ve gücünü arttırdı.

    Bozgun: Bozulma, ağır biçimde yenilgiye uğrama.

    Aton: Mısır Firavunu IV. Amenofis'in çabalarıyla yaratılmaya çalışılan dinsel inanışın tek ve yarısoyut tanrısıdır. Bu tanrının somut bir betimlemesi yoktu. Duvarlarla çevrili, üstü açık bir tapınakda tapınılırdı. Tarihte ilk soyut tek tanrı inanışını yerleştirmeye çalışan IV. Amenofis'in ölümünden (MÖ 1352) sonra, Amon rahipleri yeniden etkinlik sağlayarak, bu inanışı yok ettiler ve Mısır'ı eski inanışına döndürdüler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü